nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 21, 2009

Mess Night Dinner a.k.a Makan Malam Rejimental

Salam.....today's topic is Mess Night Dinner sponsored by Kapt Mohd Fazli Bin Ariffin and Kapt Azerol Bin Hisham, both are from KTU, TUDM. both are also my friends in ROTU UTM, 1 squod, just being their partner while their couple are not close. they are GO as graduate officer in Malaysian Air Force......good for me as i can eat western for free...hehehhehehehehe



from left: Kapt Mohd Fazli Ariffin, me, Norazimah Mat Zain, Kapt Azerol Hisham and Lt Mahfus (he is actually our senior at ROTU UTM).....taken because we are from the sam organization which is PALAPES UTM.

this mess night held on 19th November 2009 at Putra Palace Hotel, Kangar. menu: salmon, mushroom soup, beef steak, pudding, bread and coffee/tea.the food is ok but cannot challenge park royal hotel's food.hehehehhe.....no heart taken zerol n merah. it is true.....

the one an only picture forgot to snap is the picture with azimah. aiya!!!!!! hw come boleh lupe??????

Friday, November 20, 2009

Matured Relationship.....

i've read this fwen of mine's blog: http://myeqa.blogspots.com

are u matured enough?????

this is hard to answer, even a guy/gurl in his 30 still trapped in his 24.......do u get what i mean????? or a guy/gurl in his 24 looking like his/her in 30. it is all depend on their relationship experiences whether with parents, siblings, friends, boyfriend/girlfriend, ex....etc. their environment is also as important as the experiences in relationship.

people who live alone in other country is in different mature than people who live close with family in their own country. there's a lot of different to be measured.......

our culture need to be taken seriously also in define this matured relationship meaning. we are eastern, not so open as western (although we like western....mmmm)

taken from ehow website "Relationship comes in many shapes and sizes, but all of them required maturity to create a lasting emotional bond. starting a relationship is the easy part, but making it last requires patience and understanding. learning to overlook mistakes and to look forward into the future are the key elements of a mature relationship "

Thursday, November 19, 2009

Untuk Wanita Solehah

Wanita solehah itu aurat dijaga,
Pergaulan dipagari,
Sifat malu pengikat diri,
Seindah hiasa di dunia ini.

Keayuan wanita solehah itu…
Tidak terletak pada kecantikan wajahnya,
Kemanisan wanita solehah…
Tidak terletak pada kemanjaannya.

Daya penarik wanita solehah itu…
Bukan pada kemanisan bicaranya yang menggoncang iman para muslimin…
Dan bukan pula terletak pada kebijaksanaannya bermian lidah…
Memujuk rayu…Bukan dan tidak sama sekali.

Kepetahan wanita solehah…
Bukan pada barang kemas atau perihal orang lain…
Tapi pada perjuangannya meningkatkan martabat agama.

Nafsu mengatakan wanita cantik dengan paras rupa yang indah bak permata yang menyeri alam…
Akal mengatakan wanita cantik atas kemajuan dan kekebalannya dalam ilmu serta pandangan dari segala aspek…
Hati menyatakan kecantikan wanita hanya pada akhlaknya,
Itupun seandainya hati itu bersih untuk dinilai.

Wahai wanita…jangan dibangga dengan kecantikan luaran,
Kerana satu hari nanti ianya akan lapuk ditelan zaman,
Tetapi jaga dan peliharalah kecantikan dalaman,
Agar diri kita bersih dan sentiasa mendapat rahmat Ilahi.

Wahai wanita… jangan dibanggakan dengan ilmu duniawi yang kau kuasai,
Kerana ada lagi manusia yang lebih berpengetahuan darimu,
Wahai wanita… jangan pula berdukacita atas kekurangan dirimu,
Kerana ada lagi insani yang lebih malang darimu.

Wahai wanita solehah… jangan dirisau akan jodohmu,
Kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya kerana kecantikannya parasnya
Bersyukurlah atas apa yg ada…
Serta berusaha demi keluarga, bangsa, dan agama,

Sunday, November 15, 2009

HaTi YanG LuKa...

Andai cinta tidak mengenal siapa, mengapa ada insan yang masih menilai darjat sebagai kayu pengukur...(Norhayati Berahim, 2005)




the lastest novel that i've read....the story begin when this young lady have to married to his father's boss's son which come from a very rich family. the boss and his wife are very humble person but their son is .......so.....so......

penceritaan yang menarik, penuh liku2 percintaan yang sejati dan mengupas lumrah manuasia, dekat di mata terasa benci, bila jauh dari pandangan diri tercari-cari..........

Monday, November 9, 2009

Taman Negara 071109-081109



Trip to Taman Negara, Pahang seramai 44 org dan 13 kereta berkampung di TRV hostel aka chalet.......7th November 2009 till 8th November 2009......enjoy!!!!! all the gambar taken from their's photo album at facebook....


1st activity, 7 Nov 2009: Gua Telinga

short brief from the guide, mr khairil.........how come this cave called telinga????? mulanye pelik gak. adakah rupe bentul guanya macam telinga atau org yg menjumpai gua ini bernama telinga????? after lunch an about 1430h kami bertolak menuju ke gua telinga.....menaiki boat selama lebih kurang 3-5 minit merentasi sungai tembeling (pada mulanya aku ingat sg pahang....hahahahah) dan jungle tracking for about 1km.......rupe2nye gua ini keluasannya hanya muat untuk sorang aje......soran2 kene masuk, beratur la macam keratapi............bukan jauh pun cume perjalanan yang berbelit2 (macam lubang telinga)......jalan sambil tunduk, merangkak, gelongsor, meniarap (tipuuuuuu), mencangkuk, terpijak tahi kelawar (tipuuuu lagi), jumpe the giant kodok, kepala ular putih (nie betullll tak tipuuu)......pergh!!!! mantap.........


dh la b4 masuk mmg sedia hujan, mmg lencun la dalam gua....walaupun nama gua, tapi dalam tue cm sungai kecik. balik tue another 1km jungle tracking and 5 minutes boating to reach chalet. sampi2 confrem nak mandi...........kotorrrrrrrrrrrrrrrrrrr......tgh bukak stokin, time tue pop!!!!! pacat sebesar ibu jari dan sepanjang jari telunjuk melekat kt kaki. bertuah betul!!!!!!
besar giler. bapa gelen darah aku ko dh hisap???????????? nama aku nak cabut, haram.....aku


soh huda yg cabut kehkehkeh......


2nd activity, 7 Nov 2009: Night Walk

Jalan2 cari serangga.....kuang3x...klu lucky boleh nmpk segala binatang2 yang menakutkan such as, harimau ka, gajah ka, rusa ka, pelanduk ka.........lucky ke???? depa nie liar tau, maunye jumpe terus terkam. ape kes??????? keluar tajuk paper "sekumpulan pelancong di tama negara diserang binatang liar secara beramai-ramai"....kan naya.hahahahahahaha

serangga mmg pelik2.....ade satu2 masa tue, terjumpe spesis tarantula n scorpian (pergh!!!!! live beb)......nasik die dok menyorok dalam lubang. boleh lagi dok suluh2.....kehekhekeh. 75% berjalan atas trek and another 15% berjalan atas tanah. how and when aku pun tak tau, tup2 kaki kene pacat (once again!!!!)..............freeeeeee jerk die hisap darah aku. kurang asam tul. malas nak layan biaq p la.......ko hisap pun darah kotor aku.kakakakakakah........klimaks is when we all reach this place called bumbun tanah. just like balai cerapan untuk mencerap bukan bulan dan bintang tapi binatang liar seperti yg dinyatakan diatas. tunggu punya tunggu akhirnye dapat lihat sekumpulan binatang yg melompat-lompat (kanggarooo......biaq betul!!!!!)........byk giler!!!! ruse kot takpun pelanduk....kehkehkeh

best2x......aku dh terasa geli., akhirnye tak sanggup nak gk lama2 pacat kt kaki aku. ape lagi, cabut la. dan akhirnye darah tak berhenti sampai keesokkan harinye...............bertuah punye pacat!!!!!!!!

3rd activity, 8 Nov 2009: canopy walk

sume org tau ape itu canopy walk.....jambatan gantung. dengar cite antara yang terpanjang di asia tenggara about 250-280m.bangga nih!!! jambatan gantung nih mencecah ketinggian sehingga 208m (tipu lagi...penipu rupenye aku nie. wakakakaka...anyway, ketinggian sebenar 5m je. gile 208m!!!!!!! ingat ape, cabel car?????) dari dasar hutan (bukan laut yea). elok tak gayat.....jadik penin atas tue dok tgk tinginye aku berjalan.....kehkehkehkeh

buat2 berani merentasi jambatan gantung.......teruja sgt sebab activity nie yang paling utama aku join trip nih.


4th activity, 8 Nov 2009: rapid shooting


jalan2 naik boat.....satu boat muat 12 org. must wear live jacket. jauh tue perjalanan walaupun rase singkat (sebab laju)....abs basah lencun baju.nasib bek pakai tracksuit yang sama p canopy (ooooppppsss!!!!)

lama tak buat activiti kembara cmni....last time, almost 3 tahun lepas..............OMG!!!!!!! lamanyeeeeeee. best2x....next trip tatau p mane.kehkehkehe

Wednesday, November 4, 2009

Spagetti!!!!!

after laksa johor.....spagetti plok...huhuuuuuuuuuuuuuu

ntah ape mimpi, don't ask!!!!!! janji boleh ngap.....

SPAGETTI:

cili kering (blend)
bawang kecik+bawang putih+halia (tumis)
asam jawa+sos cili+sos tiram+gula+garam......taram aje, janji ade rase
spagetti
daging hancur

seperti biasa, yang untung opismate....makan freeeeeeeeeeeeee

makan...makan...makan...makan...musim nak makan byk........huhuhu