nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 27, 2010

first n last...


yang pertama itu tak semestinya yang terakhir tapi yang terakhir itu semestinya akan kekal. tapi siapalah kita untuk mengetahui yang pertama itu adalah yang terakhir atau tidak. kan?kan?kan? yang pertama itu indah, yang pertama itu manis, yang pertama itu masam, yang pertama itu racun dan yang pertama itu tetap yang pertama. tak mungkin akan berubah menjadi yang kedua, ketiga atau keempat tetapi adalah amat beruntung jika yang pertama itu menjadi yang terakhir.

sure u all tertanya2 ape la minah nie merepek kan? anyway...just a few to what i am having right now.

jodoh di tangan Allah but we need to find that jodoh. but for me right now (after what had happened) i am no longer in the mood. i am looking foward in searching a new 'environment' near my parents, of course continuing my master degree which i dunno when (maybe after the new environment???? hahahaha) and a new friend....mmmm (no la...just contact again old friend for a new 'environment' kan...really need that one)

well, Allah will not change somebody untill he/she changed him/herself...remember that well. always pray everything will be ok, always remember of HIM and believe there is somebody better out there. if not, then redha dengan ketentuanNya and someone will wait for me in heaven. kahwin is only sunnah not wajib...

now u all know what i am talking about...

Wednesday, February 24, 2010

kemalasan melanda...

huhu...pabila tahap kemalasan sudah melanda, byk perkara yang dirancang tidak akan menjadi. paper test 1 student pun tak bertanda, application to usm pun zaaaazzzzzzz je, bilik bersepah, meja opis mcm haram etc. when am i goin to be like before??? arghhhh...

so because of laziness, nowadays, makan hanya berbekalkan telur goreng and ikan goreng plus kicap. of course with nasi putih la. malas nak masak. tunggu weekend je...

like this party song called tik tok (from sound of a clock i guess kan???) from kesha.

pabila tahap kemengantukan mula menguasai, otak hanya pikir hendak tido...so, kite tido. after isya' and a few ricite from alquran to tenangkan fikiran, then zzzzzzzzzzzzzzzz

Monday, February 22, 2010

kenali diri anda....

taken this quiz from a famous social website facebook....confirm u all kenal kan? so, this is what they say about me.wethear it is tru or not it is u to decide....check this out!!!

just imagine u are all walking alone in the dark in the middle of forest...a very thick forest u even won't see the great sky above. and some how u learn to look down below ur feet and u see bottle but of course u won't take it (u are in the middle of the night and thick forest kowttttt). u walk and walk and walk afetr a while u jump up into a river, air terjun to exactly...then suddenly u saw a key. a white silver small key and u take it (this time u must take as in the question). u carry on with ur walk untill u reached a house. very old house but u stay with ur walk...meaning u walk away, not interested. suddenly oooppppssss a spider jump onto u....(reality, i will screammmmm). because u u r very scared, u just walk towrds until reached a wall that block ur way. there is a door but locked. u look into the key hole and see a very beautiful house with a very beautiful garden......
so the answer:

Dear Khairul Nadiah, di bawah ini adalah hasil Test Keperibadian Anda:

Siapa diri sejati anda: anda dewasa, wajar, jujur dan memberikan nasihat yang baik. orang meminta komentar padat semua jenis masalah yang berbeda. kadang-kadang anda mungkin menemukan diri sendiri dalam sebuah dilema ketika terjebak dengan masalah, yang hatimu bukan kepala anda perlu untuk diselesaikan.

Pandangan anda pada diri sendiri: orang lain menemukan anda sangat menarik. namun anda benar-benar menyembunyikan diri sejati anda. teman-teman anda mencintai anda kerana anda adalah pendengar yang baik. mereka mungkin akan tetap mencintai anda jika anda belajar untuk menjadi diri sendiri dengan mereka

Jenis pacar yang anda cari: suka yang serius, cerdas. ditentukan orang, anda tidak menilai buku dari sampulnya (buku drai kulitnya kot!!!). begitu tampan orang orang tidak selalu gaya anda (this one kua tak paham???). hal ini membuatkan anda seseorang yang menarik di mata banyak orang.

Kesilapan anda untuk berkomitmen hubungan: anda lebih suka mengenal seseorang dengan baik sebelum memutuskan apakah anda akan berkomitmen untuk hubungan. (sure la...nak jadik husband kot, takkan men cekup je)

Keseriusan cinta: anda suka menggoda dan berperilaku menggoda (ooopppsss...ye ke?). menemukan lawan jenis ini sangat menarik. itulah sebabnya anda akan selalu memiliki pengagum menggantung di lengan (amende tuh????). tapi seberapa serius anda tentang memilih seseorang untuk berada dalam hubungan dengan?

Pandangan anda tentang pendidikan: anda mungkin tidak suka belajar tetapi anda memiliki banyak idea-idea praktis. anda mendengarkan naluri anda sendiri dan cenderung untuk mengikut kata hati sehingga anda mungkin akan berakhir dengan pekerjaan yang tidak biasa (ooooppppsss!!!).

Pekerjaan yang tepat untuk anda: anda punya banyak mimpi pekerjaan tetapi memiliki sedikit kesempatan untuk melakukan salah satu dari mereka jika anda tidak fokus pada sesuatu pada khususnya. anda harus memilih sesuatu. pergi untuk itu untuk bahagia dan mencapai kesuksesan.

Bagaimana anda melihat keberhasilan: sukses dalam karir anda bukanlah hal paling penting dalam hidup. anda puas dengan apa yang anda miliki. berpikir bahawa menjadi dengan seseorang yang anda cintai lebih daripada menghabiskan semua waktu berharga anda hanya bekerja.

Apa yang anda paling takut: anda prihatin tentang gambar anda dan cara org melihat anda. ini bererti bahawa anda berusaha sangat keras untuk dapat diterima oleh orang lain. sudah waktunya bagi anda untuk percaya kepada siapa anda bukan apa yang anda kenakan.

Wednesday, February 17, 2010

ayam masak halia...kobis lemak putih...ikan kukus halia

cuti 1 week sempena CNY mmg bes!!!! so, HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!

rimau mali,
lembu pigi,
mau duit angpau,
bile mau bagi???

hahahaha.....pantun from my chinese friend.ade ke kite yg kne bag angpau???...anyway ari ini dapur aku yang punye............wakakakakaka

bosan tahap gaban, akhirnya ke dapur jugak!!! today's menu: ayam masak halia+ikan kukus halia+kobis lemak putih. masakan untuk family terCINTA....ahaks....


deco confrem tak menarik....janji sodap (lidah aku ler).

seronok beb dapur aku yg punye.hehehehe....men sedap tgn aku la nak buat ape pun. giler bosan r kt umah.cmne ntah aku boleh nak balik sgt. siang bukan ade org kt umah kot. harap weekend jer.tapi takpela soran2 kt umah pun bes ape....layannnnnnnnnnnnnnn

so, today br 3rd....my 1st day, dok lepak kt umah my sis's until night. after that goin window shopping+shopping at jaya jusco.fuh!!! penat...

2nd day pulak, the whole day at home but after asar went lepaking with some old friend bowlinging at ampang superbowl at times square....pergh!!! bes giler men bowling kt situ. sayang no pic taken...hahahaha. then, lepaking again at velodrom downtown cheras.....until midnight. nak smpi pagi, cannot la, still have family waiting at home....

then today my 3rd day.....cooking day!!! spend time buying some ingredients at carrefour ampang and cooking these dishes for family.yummy3x....

tomorrow????...not sure yet!!! got another 4 days to spend.....waaaaaaaaaaaaaaaa. what to do???

Wednesday, February 10, 2010

Ayam Masak Merah

yuhuuuuuuuuuuu.....ape mimpi ntah tetibe nak masak ayam masak merah. ngeh3x...every menu mesti ade slek...this time, supposely ayam tuh kene goreng lu.br la sodap.mmm, takpe lah ok ape cume tak syiok la tak goreng dulu.rangup goreng tu hilang...

anyway, so tgh2 malam makan nasik.ape kejadahnye yob!!! mmg aku dh buang tebiat ke...makin tembam la aku cek oi...




terlebih kuah sudah....hehehe tenggelam ayam aku.

recipe: hentam sj. ikut dan aku je la dan ape yg ade kt dapur tuh.sumbat!!!

Saturday, February 6, 2010

bubur jagung.....

hahaha.....today's menu is bubur jagung. tetibe teringin nak bt bubur jagung since last week jiran sebelah bagi bubur keledek + smalam kak anis bt bubur kacang hijau durian....so, today bubur jagung.hehehehe....


pergh...pekat giler aku buat.neway, sleknye takde daun pandan.so rase wangi jagung je la.wangi daun pandan tarak...i like!!!

Tuesday, February 2, 2010

Janda Baik 300110

015's brotherhood rollcall at janda baik, pahang. 30 january 2010 until 31st january 2010. not every1 went here just a few yang still available that weekend. thanx to any1 yg apply for leave.....annual leave, EL, MC etc. this was great event!!!

tentatif:

1000h : gathering at genting sempah r&r makan McD. yummy!!! maklumla kt perlis takde McD. so the 1st to arrive is yazid and his wife yana, then me with azimah and mus, after that geng ladies from JB (hudaz,yana,kim and anne) we all agther around talking and talking while waiting for others to arrive. a few minute later, merah came with fendi. all togather are 4 cars. after that, leha arrived with and tumpang kelisa la. her cousin just send her here and pick her up the next morning. after a while we decide to just gamble around cari that chalet using gps hudaz......credit again to hudaz. then syahid came a join us with his fiance also our fwen, naza.

1200h : lunch at janda baik.....kampung restaurant.next to arrive are zarip from his work at bentong and daliya with pecal and her new car, vios. wow!!! 50/person .....ok la. since we all enjoy that 'rollcall'. that evening nasa cam with his wife yg we call kak long....kehkehkeh, since nasa is our abg long.

1630h : our 1st activity is jungle trekking to waterfall.....mandi sungai.....ayul not joining us that time. die lambat sgt driving all the way from lumut. cian die....anyway, that pic above taken at waterfall. ayul arrived later that evening while we all gather at waterfall mandi sungai. owh, forgot to mention about shah's arriving. he came with his gf (org selangor.....hahahah, baju hijau).

2000h : our 2nd activity is BBQ + celebrate birthday azimah,mamat and daliya.....how???? hahahahaha....like old time.tepung+telur+air+cake....kehkehkeh

31st 1000h january 2010 : maisng2 kepuasan, walaupun singkat. must go back home/work as always. tata.....till the next time