nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 26, 2010

The Sorcerer's Apprentice

last saturday punye activity after service kete kt proton edar service centre at alor setar was watching a movie with bff...instead of bf. why? because he was far awayyyyyyyy......huuu~

anyway, the movie i was watching with bff was the sorcerer's apprentice...thaught that the movie was more like harry potter. well, it was but more funnier kot. puas gelak jugak la dalm wayang.hahahahhahaha....the story was not serious as hp but for entertainment it was fun. cume i keep asking myself, what happen to the apprentice, the sorcerer and the sorcerer's gf after the evil were dead????hmmmmmmm...

but, overall it was not a bad movie. fun to watch and suitable for any type of age....=)

Wednesday, July 21, 2010

PIC WoRksYop....17-18 Julai 2010


last week punye aktiviti....PIC WORKSYOP at serdang. this worksyop adalah ditaja sepenuhnya oleh grant funding cik ernie (not in pic, soon will be updated) and it was taught by Mr. Hoon Min Siang from BizChip-Component.....u can access their website http://www.bizchip-components.com/

it was 2 days of worksyop which was 17-18 Julai 2010 from 9am till 5.30pm. worksyop kat serdang but we all stayed kat prescott inn kat medan tunku....mmg tak bleh blah!!! hahahahaha....ape lagi the 2nd nite tu, meronggeng p sogo n pertama complex la.ngeh3x.....=)



at class....sempat snap diyya's pic je while she's bz working with the pic (poyos je....padahal berlakon....hahahahah)
diya: bile nak dpt pic aku nihhhhhhh.....;-p

Sunday, July 11, 2010

DatuK dan DaTo'.....MD and MBBS

Datuk Siti Nurhaliza
Dato' Khalid Mohamad Jiwa
Datuk Lee Chong Wei
Datuk Nicol Ann David
Datuk Fadzillah Kamsah
Datuk Chef Wan

ade gelaran datuk ade jugak gelaran dato'.....bile search kat internet, the same person but gelaran datuk boleh dato' pun boleh. confius2!!!! so, here are the different between gelaran datuk and dato'.

Datuk: gelaran kehormat bagi penerima Anugerah Darjah Kebesaran yang dianugerahkan oleh Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri yang diketuai oleh Yang Dipertua, seperti Melaka, Sarawak, dan Sabah.

Dato': gelaran kehormat bagi penerima Anugerah Darjah Kebesaran yang dianugerahkan oleh Kerajaan Negeri yang diketuai oleh Sultan atau Raja.

so make the story short janji sebutan sama...we still need to call them datuk although some of them using dato' at the pangkal of their name. pangkat dan darjah yg sama cume dianugerah oleh pemerintah dari kerajaan yang berlainan.....

satu lagi yang mungkin agak mengelirukan apabila gelaran doktor perubatan apabila dihujung namanya tercatat MD or maybe MBBS.....what the difference???? two pof them is bachelor in medicine....

MD: is the USA version. most of medicine study in malaysia are using MD because we are using USA version/style of study. betul ke nih????? but the truth is it is USA version of medicine doctor

MBBS: is the British sytem of education in medicine....

educationally they are the same!!!! =)


Friday, July 9, 2010

SeRviCe MeSSage!!!!

nama pun service message kan...so, ofkos la kene tolak credit!!!!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sejak bile message2 nie mula bertandang ke phone aku pun taktau. so, how to terminate???? samada kite bukak or tak message nih, still they'll deduct our credit.byk jugak la approximately rm2...giler la. some friend said that;

"...sini aku aja....ko reply kat no tu STOP."- atan

but the problem are, if we open the message the only thing i can do are DELETE and CONNECT!!!!! no reply whatsoever.......

some said that no credit deducted.....but i am surely confirmed that the message will deduct my credit.already check.....

aku buat ape ek????serious cannot remember what i'd done to have this kind of message.

anyway, last solution is to complain to maxis about this problem......dialled 123 for customer service =)

Monday, July 5, 2010

SemesteR 1 sesI 2010/2011

kemasukan baru sesi pertama 2010/2011 akhirnya berlansung di perkarangan kampus tetap unimap ulu pauh...........nun ujung dekat ngan changlun.wakakakakaka....terletak berhadapan dengan politeknik syed sirajuddin, perlis.

sebahagian penyelidikan yang dibuat oleh ppkse samada by undergrade student or master student....juga pernah memenangi pelbagai anugerah, gold medal, dll dalam pertandingan serata malaysia dan juga antarabangsa.yang pasti these contribution are difenitely not from me....ahaks!!!!

some of the staffs yang hadir bg menjaga booth ini.....jiha the one and only woman technician in ppkse, and at my left is ibu dina, our lecturer in power system analisis........huhuhuhu.....ramai lagi yg hadir, but seperti biasa bukan melekat kt booth, dok jalan2 p booth ppk len.ngeh3x....

Friday, July 2, 2010

lunch@pizza


salam all....hahaha, this afternoon pn diana aka our dean's secretary telah menabur jasa baik dan bakti beliau mengeluarkan sejumlah wang persendirian bagi memberi makan pada kami, warga wanita ppkse yg tak berapa nak ramai nih dibandingkan ngan laki di pizza hut kangar berdekatan dengan pharmact watson dan guardian......wakakakakaka
first time menjamah makanan pizza dengan begitu berselera...apsal???hepi kot ngeh3x....3 and a half keping pizza aku bedal + semangkuk mushroom soup + 1 and a half gelas pepsi and a few salad and seketul meatball............perghhhhhh!!!!! kenyang sampai malam.hehehehhe