nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 29, 2010

Diam Diam Tilu with Lyric

object width 425 height 344 > param NAME movie value http://www.youtube.com/v/jJ3sQukb_pw?fs=1&hl=en_US%20%3E%20%2Fparam%3E%20param%20NAME=%20allowFullScreen%20value=%20true%20%3E%20%2Fparam%3E%20param%20NAME=%20allowscriptaccess%20value=%20always%20%3E%20%2Fparam%3E%20embed%20src=%20http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fv%2FjJ3sQukb_pw%3Ffs=1&hl=en_US%20type=%20application%2Fx-shockwave-flash%20width=%20425%20height=%20344%20allowscriptaccess=%20always%20allowfullscreen=%20true%20%3E%20%2Fembed%3E%20%2Fobject%3E

Thursday, October 28, 2010

Security Alert!!!

Pagi-pagi da dpt email spam Maybank....adoilahaiiiiiii

da byk email mcm nie dpt, depa nie tak serik2 ke or ade je income masuk kat akaun depa tu yang asik anta email-email spam ni...ishhhhhh

bukan byk pun duit dlm maybank aku, ooooopppppsssss kantoi!!!! hahahahaha...betul ap.


Maybank da terang2 bagi tau, takde email yang akan dihantar ke customer mengatakan suruh activate akaun. klu ade pun depa akan call or send official letter to the customer. tolong la jgn tertipu. satu lagi, all transactions must be within Maybank website which is http://www.maybank2u.com.my bukan melalui mane2 website yang wujud.

tolong la....tolong la....tolong la....jgn bagi pendapatan pada depa2 nie.

Wednesday, October 27, 2010

Planning the future....

hmmm...ingat tajuk je sure ade yg pikir pasal kahwin kan? hahahhaha...no3x jgn ditanya pasal kahwin, da hampir tawar hati bile si dia terus senyap, membisu, dan akhirnya menggantung tanpa tali...wah, mcm da kahwin plak! ntah, biar la...yang pasti selagi takde kata putus selagi itu die tetap berada di hati...hahahaha terjiwang pulak!!!

so for now, ape yang penting is getting my master. da terjebak dlm bidang pengajaran nih, mesti ade master. sedangkan kpli (yang mengajar sek rendah pun nak degree huuu~). sekurang-kurangnya master mesti ade dlm tangan so that, aku boleh try to apply for a different universiti (yang dekat dengan kedua ibu bapa) or mungkin polytechnic JB...kacinggggggg$$$. bukan tak boleh apply sekarang, tapi da byk kali try, still no answer and no luck yet...berserah je la. rezeki aku sekarang nie adalah di perlis...itu la bile ade peluang sambung master kat UTM tolak padan muka!!!

resign? giler ke ape nak resign dengan kerajaan!!! lain la klu buat business sendiri atau aku ade suami nak tanggung segala-galanya...jgn sampai nama kene blacklist so susah nanti masa depan keluarga dan anak2...bakal anak2 okkkk

tak payah nak pikir psal family...bile tibe jodoh yang ditentukan insya-Allah dtg la ia. 2 kali tersungkur, malas da pikir, its better to think about getting out of here...hahahhhaha jahat sungguh!!!

my sis ade said that, tunggu je abs kontrak than apply amik master as full time...no bad her idea then, but still SAPA NAK BAYAR KETE AKUUUUUU!!!! hmmmmm...patut beli viva je dulu tak pun saga...tak pun tak pyh beli but stick with the old kelisa...byk berjasa kelisa tu tau...tapi nak drive along to KL back to Perlis with that kelisa...mak aiiiii lenguh satu badan.

alhamdulillah...akhirnya dekan setuju sain pengesahan majikan untuk aku dan kawan2 sambung master part time. letih seidikit sebab diadakan setiap minggu...selebihnya aku berserah aje la. hopefully dengan kesibukkan yang melampau nie, terhapus sebentar berfikir pasal benda tak tak patut dipikir. tak sabar rasenye nak start kuliah...hehehehe become a student again =))))) so, hari2 terluang aku di pejabat akan diabiskan dengan belajar dan juga pekerjaan rutin iaitu menanda kertas students.

doakan juga kejayaan aku dalam mendapat MSc in Electrical Engineering dengan cemerlang...

Wednesday, October 20, 2010

Antara Kerjaya dan Keluarga

stress bagi seorang wanita apabila penat bekerja di pejabat perlu pula bekerja di rumah

hati yang gembira akan secara langsungnya akan membuatkan pekerjaan berjalan dengan lancar selancar-lancarnya....how to get one???

QURAN > ZIKIR > TENANG > GEMBIRA
FIZIKAL FITTNESS > GEMBIRA

ape ape hal pun bahagian kerohanian must be the first. quran (or yasin) jgn dilupa seperti mana kita mandi, gosok gigi dan solat. dengan ayat2 quran la yang membuatkan seseorang itu berasa tenang dan akhirnya gembira dalam menjalani kehidupan seharian.

and sometimes we need to take perosnality test to make sure what really are we into at. r u happy with ur job? if no why? this test will hopefully tell u why.

6 Holland's personality types:

1. realistic

-Likes to work with animals, tools, or machines; generally avoids social activities like teaching, healing, and informing others;
-Has good skills in working with tools, mechanical or electrical drawings, machines, or plants and animals;
-Values practical things you can see, touch, and use like plants and animals, tools, equipment, or machines; and
-Sees self as practical, mechanical, and realistic.

2. investigative

-Likes to study and solve math or science problems; generally avoids leading, selling, or persuading people;
-Is good at understanding and solving science and math problems;
-Values science; and
-Sees self as precise, scientific, and intellectual.

3. artistic

-Likes to do creative activities like art, drama, crafts, dance, music, or creative writing; generally avoids highly ordered or repetitive activities;
-Has good artistic abilities -- in creative writing, drama, crafts, music, or art;
-Values the creative arts -- like drama, music, art, or the works of creative writers; and
-Sees self as expressive, original, and independent.

4. sosial

-Likes to do things to help people -- like, teaching, nursing, or giving first aid, providing information; generally avoids using machines, tools, or animals to achieve a goal;
-Is good at teaching, counseling, nursing, or giving information;
-Values helping people and solving social problems; and
-Sees self as helpful, friendly, and trustworthy.

5. enterprising

-Likes to lead and persuade people, and to sell things and ideas; generally avoids activities that require careful observation and scientific, analytical thinking;
-Is good at leading people and selling things or ideas;
-Values success in politics, leadership, or business; and
-Sees self as energetic, ambitious, and sociable.

6. conventional

-Likes to work with numbers, records, or machines in a set, orderly way; generally avoids ambiguous, unstructured activities
-Is good at working with written records and numbers in a systematic, orderly way;
-Values success in business; and
-Sees self as orderly, and good at following a set plan.

Monday, October 18, 2010

DPLI atau Sarjana Pendidikan???

pengambilan DPLI telah ditunda ke tarikh yang akan ditetapkan kemudian. da tak boleh apply for DPLI so, should i take Sarjana Pendidikan instead???

DPLI - berkelayakan untuk menagajar sehingga sekolah menengah/teknik/vokasional sahaja
Sarjana pendidikan - berkelayakan untuk mengajar sehingga ke politeknik

Matrikulasi macam mane pulak??? according to my tutor masa kat matrik dulu, she took DPLI part time while tutoring at matrik.not applicable in being lecturer yet...so, if she finished (da abs kot) then she is applicable on becoming a lecturer in matrik (is it same level as cokgu sekolah menengah)....hmmmmmm

ok so, DPLI is out of my list since permohonan kemasukan telah dibekukan buat sementara waktu.

Sarjana Pendidikan maybe???? MSc Electrical Engineering (Education)....wakakakakaka
or probably just MSc Electrical Engineering and targeting in becoming a lecturer at local university. the prob is must be actively involved in research....uwaaaaaaaa

when deciding which where to go and take its really frustating...follow ur brain not ur heart...damn!!!

Sunday, October 17, 2010

silence is better than word!!!

sometimes silence is better than word...don't u agreed???

if u starting to get the word spread out, keep ur mind in other tracks for a while. for example:
1. make urself as busy as possible
2. study
3. do not think of the problem but still do not forget about that. run away is just not the answer
4. do not stay alone, alone will just make ur emotion take over u...do anything and that will make us back to 1 (keep busy)

silence is better than word...think about that

Monday, October 11, 2010

aku paling suke lagu niiiii


Fynn Jamal- 150 Juta

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..