nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 22, 2011

in da mood of cooking...

terasa lamanya tak memasak....

reason: unknown

so, today, this kitchen is mine! hahahhaha...tuan rumah ade kelas the whole day untill evening, and my BFF got sick during the weekend so, here i am in the mood of cooking...yeahhhh!

what to cook: ikan bawal masak masam manis + sup sayur + sambal belacan (my fav) + nasi putih (of course)

heading to the morning market at Kangar bring me back to my memories when the earlier i was here in Perlis. the freshness of its fishes reattempting me. well, it is just a fish...yes! but it is a fresh fish taken from the sea without having them frozen. ok enough with the story at market...i need to cook so we all (me and housemate) can have lunch soon.

bawal sweet and sour + sup sayur....how was that? hahahhaha....

today will cook sambal ikan + another sup sayur =)

notakaki: ...

Sunday, May 15, 2011

fever day!

Assalammualaikum and Salam 1 Malaysia,

weekend nie, aku demam! da lama aku tak demam teruk cmni. panas hingga sakit la kepala den ni.panas panas panas!

abs sume planning minggu nie tangguh...ape taknye, nak kua....panas tak hengat la perlis nie...dgn aku pun panas, takmo panjang2 lagi cite, dok je dlm umah. disebabkan kepala sakit, mmg tak boleh buat byk keje la. even housekeeping pun housemate yg tlg buatkan huuuuu~ so keje aku smalam, tido...makan...ubat...pastu tido balik.hahahha...sengal!

Tuesday, May 10, 2011

Ella feat Shah - Ku Merindu



Shah:

Ku merindu,

Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu



Ella:
Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku


Ku selalu, merindu cintamu

Yang selalu ada di jiwaku

Chorus:
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu

Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu...

notakaki: nak bagi nie boleh tak?







Monday, May 9, 2011

Jabal Maghnatis

Salah satu keajaiban kota madinah: Jabal Maghnatis aka Bukit Magnet

Jabal Maghnatis (bukit magnet) ini ialah satu tempat di mana kereta akan ditarik semula ke Madinah. Apabila sampai ke kawasan ini, kereta akan bergerak sendiri untuk balik ke Madinah. Kekuatan tarikan ini hingga, kelajuan bas atau kereta akan bergerak hingga melebihi 120 km/ jam!


Salah satu keajaiban yang Allah turunkan utk hambaNya berfikir dan menilai mengenai keEsaanNya.


Jabal Maghnatis

me and my mum =) sgt terik okeyyyy

berlatar belakangkan bukit magnet...tapi truly speaking, yang mane satu pun i dunno...hahahaha

notakaki: teringin nak daki bukit dimana gua hiraq ad....huuuu~



Pencarian Yang Tiada Kesudahan

hi guys! gurls!

hahahha, tajuk jiwang giler...anyway, it is actually in searching for my baju kurung. wearing on special occasion.

WANTED!

What : Baju Kurung
Style: Modern preferably plain
Color : Merah Hati (not sure in English ap?)
Types : Chiffon with full lining
Corak: Plain! with a blink there and blink here....hahahaha
Theme : Merah + Hitam / Merah + Putih....either la
Size : 38 preferably...chantekkkk hahahha

notakaki: HAPPY BIRTHDAY TO UUUUUU...=)