nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 30, 2011

AL-FATIHAH

semoga rohnya dicucuri rahmat.
.
.
.
.
.
maaf nek, tak dpt sampai tepat waktunya.
maaf nek tak dpt sembahyangkan nenek seperti dlm wasiat. tapi sekurang-kurangnya anak-anak nenek menyempurnakan wasiat itu.
maaf nek kerana tak smepat untuk memandikan nenek.
maaf nek sebab tak tahu perkembangan nenek.
maaf nek, sebab terlalu jauh untuk berada disamping/disaat pemergianmu
maaf nek sebab tak sempat untuk cucunda meminta maaf
maaf
maaf
maaf
.
.
.

hanya mampu surah al-fatihah disedekahkan
hanya mampu berdoa agar rohmu tenang menghadapi ujian Tuhan
hanya mampu menyedekahkan bacaan al-quran
hanya mampu berdoa dan terus berdoa
.
.
.
sunyi keadaan rumah tanpa suara nenek
terngiang-ngiang jerit pekik nenek menyuruh kami makan
terdengar-dengar suara nenek mengalunkan bacaan al-quran mengajar anak-anak kampung
tapi nenek sudah tiada, tanda Allah lebih menyayangimu
.
.
.
26 Oktober 1941 - 26 Oktober 2011
genap umurmu 70 tahun ketika nyawamu ditarik
tenangla nenek disana.
amin

notakaki: terkilan nenek tak dpt ke KL menghadiri majlis kebesaranku :(

Sunday, October 23, 2011

Samsung Galaxy Tab 10.1 3G


isn't that handsome! smart! beautiful! and ummmppphhhhh....:D

well, some people are crazy about their motocycle while i am crazy about gadgets! it is just a matter of $$$$$$$$....

my lappy has many years in it's service. just a thaught, i need to buy a new one more up to date....but please don't dear as your mommy doesn't have enough money to replace you....probably won't as you are the only thing i had for so many years without any difficulties! pleaseeeeeeeeeeeeeee....if u behave, i won't ever replace you but getting you a sibling! hahaha...would like a sister or borther?....of course you do. i bet your sister is much more handy than you (the samsung galaxy tab 10.1) but don't worry dear, she's only useful as i go for travelling....

the hobby of collecting movies and animes are gone! as the internet are not as fast as it use to be. so, ext hdd won;t be in mind yet. enough with my 80GB for photo album and my 500GB for my works, study, paper, etc...

ok what else? haaaaaa, smart phone! I LOVE NOKIA! yes i do...i love to have N8 but since my fiancee bought one, it a litle bit destroy my attention to have one....so i move to the new one which is


yes.....X7. already looked at it...so good looking. its video is superb...its screen is biggggggg and its spec is wonderful. but the only thing why i didn't buy it yet is because it doesn't have a secondary camera which is a front camera....how am i suppose to make a video call?.........adoiiiiii...but, since i am a very patience person, i will wait till they release the more up grade version of nokia. when?...dunno....haha

notakaki: today was my dreaming day....

Saturday, October 22, 2011

look into the future...

perjalanan masih jauh
tempuhi ranjau-ranjau kehidupan dengan penuh kesabaran dan keimanan
teruskan perjuangan
jangan alpa dan leka
toleh kebelakang hanya untuk menambil iktibar dari sejarah yang tidak mungkin akan berulang

terlalu banyak ilmu yang masih boleh didalami
terlalu banyak kata-kata yang masih ingin diucapkan
terlalu banyak perlara yang ingin dilakukan
terlalu banyak
terlalu banyak
tetapi, kehidupan masih perlu teruskan

kehidupan masa akan datang tidak ketahuan
yang pasti berimanlah dengan qada' dan qadar
rukun iman yang ke-6
insyaAllah Allah menjanjikan yang terbaik buat umatNya

"jagalah Allah maka Allah akan menjaga keseluruhan kehidupan kita"

notakaki: hati ooooo hati...boleh tak dok senyap2


Friday, October 21, 2011

me...me...and me

wassup yooooooooooooo!

baru lepas tgk TRON....hmmmm, wujud ke dunia cm gitu? makin merepek2 la cite sekarang. ade pulak dunia digital, a program in human form! before this cartoon dijadikan reality....then a movie from another life...pastu pulak dari dunia/galaxy yg lain....dasat la pemikiran manusia ni...

ape yg bestnye TRON ni?...........................hehehe, sila scroll bawah:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


notakaki: the tron legacy cmne plak ek cite die...negh3x :)




Monday, October 17, 2011

Sticker

haha, kali ni entry betul2 mine :)


tara! terbongkar suda rahsia nama en tunang...hehehe. terbongkar juga tarikh majlis kami. hak ni mmg tak dapek nak highlight sebab byk sgt nak kene highlightnye nnt. so biaq p la...bukan org len pun :)

tempahan khas from me to you (the guests). sticker transparent ala2 thank you tag la untuk dilekatkan pada doorgift. so, where can u guys/girls can order this sticker? singgah lah https://www.facebook.com/profile.php?id=1747703477&sk=info (hanya untuk mereka yg ada akaun fb)

service top! cepat sampai asalkan full payment. biasa la beli online, u will get untill full payment :) rege plak RM0.10 sekeping...jadi, harapnye pandaila matematik untuk mengira bapa byk u all nak. takpun pakai je calculator.hehehe....

ade satu lagi service sticker yg mmg BEST! http://kekotakku.blogspot.com/....antara contoh depa, taken from my friend yang kebetulan meraikan majlis die pada hari yg sama


this is she got promo price for RM0.10/pc.........waaaaaahhhhhhhhhhhhhh! sama rege ngan sy punyeeeee..but the exact price u all terpakse la ty tuan punye kedai. :)


notakaki: teringin nak beli sticker lagi besar :D dlm proses memujuk kakak...hahaha


Sunday, October 16, 2011

Doorgift

ok, now sy nak update a few website mengenai wedding gift (normally the goods are rare and cun plus unique). sy nak share the websites since sy tak pakai service mereka. hahahaha...why? coz, over budget! teeeetttt...

first is : http://ohmaiwedding.blogspot.com/

yang menarik mengenai service di sini is jar mereka....jar? yessssss jar :) a very rare wedding gift to give your guest. sekarang ni da terikut cara barat dalam meberi hadiah pada tetamu. takpe la asalkan tidak terpesong dari ajaran bahkan digalakkan memberi hadiah sebenarnya janji ikhlas....ok, the lastest news is bottle water! mmg creative la depa ni :)


another website yang mmg sgt menarik lagi dabom, adalah http://www.weddingcottageonline.com. for those who are do not really care about the budget, this pit stop is really something! check this out:


kepada mereka yg inginkan design more tradisional atau kearah kemelayuan, rasenye this service is not bad. they got calender buluh! hahaha...mcm mane tu kalender buluh? jgn malu jgn segan boleh la kunjungi http://www.reemdoorgift.com/. at first for my last minute doorgift wanna book for this gift unfortunely, this gift must be booked at least 3 months before wedding date! huhu, melepas!


terkilannye tak dpt tempah calender ni....ok, dalam proses memujuk kakak pulak.wakakaka...

itu sahaja buat mase sekarang...daaa

notakaki:ngantuk!


'SITI IMPIAN'

9 Siti patut dijadikan contoh

1) Siti Khadijah


- Beliau merupakan isteri Rasulullah s.a.w yg melahirkan anak2 Rasulullah, setia dan 

menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh org2 kafir dan musyrik, menghantarkan 
makanan kpd Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira'.


2) Siti Fatimah


- Anak Rasulullah yg tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kpd suaminya Ali 

karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kdg2 berbantalkan 
lengan Ali. Rasulullah pernah b'kata aku takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehinggalah Ali 
maafkan kamu.


3) Siti Aishah

- Beliau isteri Rasulullah yg paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman 
dgn Rasulullah. Di mana Nabi s.a.w minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yg 
sama.


4) Siti Hajar

- Isteri Nabi Ibrahim yg patuh kpd suami dan suruhan Allah. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi 
Ibrahim atas suruhan Allah demi kebaikan. Berjuang mencari air utk anaknya Nabi Ismail 
(Pengorbanan seorg ibu mithali).


5) Siti Mariam

- Wanita suci yg mmg pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yg tinggi 
sehingga rahimnya dipilih oh Allah s.w.t utk mengandungkan Nabi Isa.


6) Siti Asiah

- Isteri Firaun yg tinggi imannya dan tidak gentar dgn ujian yg dihadapinya drpd Firaun 
Laknatullah.


7) Siti Aminah

- Wanita mulia yg menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.


8) Siti Muti'ah

- Isteri yg patut dicontohi dan dijanjikan Allah syurga untuknya kerana setianya kpd suami, 
menjaga makan minum, menyediakan tongkat utk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya 
tidak memuaskan hati, berhias dgn cantik utk tatapan suaminya sahaja.


9 ) Siti Zubaidah

- Wanita kaya dermawan yg menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan 
semua hartanya utk membina terusan utk kegunaan org ramai hanya niat kerana Allah s.w.t.

* 9 Siti ini adalah petikan drpd kata2 Ustazah Siti Norbahyah Mahmood dlm rancangan Halaqah TV9 bertajuk 'SITI IMPIAN'. Adakah wanita kita tergolong antara Siti2 ini?





notakaki: untuk menjadi terbaik kenalah berkawan dengan yang terbaik. tetapi jgn lupe mereka yang dibelakang kerana tanpa mereka tiadalah kita sekarang


Tuesday, October 11, 2011

my 26th birthday present

agak lama juga entry kali ni kan? this is because, i don't find my usb port for my phone! only today baru terjumpe dalam laci dalam kabinet tv di rumah....hahaha, terus je update blog as promise :)

so, as promise my entry is about my birthday gift! yeayyyyy....thank you a lot my dear fiancee :)


first time dpt bunga from org tersayang.... surprise at office and home! :) pandai en tunang pilih kaler :) teringatkan hadiah this one senyum sepanjang hari....ilang kejap teh feeling that en tunang not here right now! he's outstation...ceih, kalau die ade pun bukan jumpe...hahhaha...sj je ngada2, the feeling is not the same with he is here and he is not here.

another gift from him is for me to kept until our wedding day :) hahhaa, surprise again! :) :) :) :) :)

u don't have any idea how many pic i snap of this flower....maklumla fresh flowers are not stay fresh all the time. tetibe jadi pelik coz i am not the one really like the flower but getting one from him actually can make my day! hmmmm...mmg la bunga dengan perempuan tak dpt dipisahkan...hahahaha....

instead of going to tell the world about this gift...i wanna share to you guys/girls out there about my preaparation. but without a pic or sample of my own it won;t be interesting right?....so, just wait until after my wedding la to see the pic of my hantaran, my cakes, and my card....and also where i bought them.

notakaki: :)