nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 30, 2011

My Wedding Guest Book

utamakan tetamu...jadi ini lah yang sy akan buat untuk first entry about my wedding.

tara! ini la guest book saya :) ingat tak saya pernah mention dulu di sini, walaupun tidak secanggih dan semeriah buku org lain tapi, kehadiran dan kata2 didalamnya sgt2 bermakna buat saya dan suami...suami????...hahaha, yeaaaaaaaaaaa sy da kawen!!! rindu pada en suami la...huhu


sebenarnye gambar ni pun saya kidnap dari adik sepupu (anak pada mak lang, adik kepada ayah saya). da die rajin upload gambar dlm fb sy pun malas nak transfer gambar so, amik je la die punye...hahahah, pemalas sungguh pengantin ni :p

owh ya, en suami sekarang ni da ade gelaran baru buat family di mersing: SRK aka Shah Rukh Khan! hehehehe, dasat la suami sy ni, ade iras2 SRK ke? hmmmmm....

notakaki: kepada en suami, tlg ingatkan saya..........

Wednesday, November 16, 2011

makan

perlu ke diet jika ngin melangsungkan hari bahagia bahgia...diet yang sihat akan membawa kepada kesihatan tubuh badan yang berpanjangan...tapi perlu ke makan nasi sekali sehari? pastu just makan bodo2 je untuk tidak bagi perut tu lapar.

masalahnye, sy ni pantang nampak nasi! kemarin je 3 kali sehari makan nasi...pagi nasi lemak, tgh hari pulak nasi campur then tetibe teringat pulak ikan bilis goreng, balik je keje terus ngadap dapur so, dinner pun nasi jugak! adoiiiii....sgt2 berdoa berat badan tidak mencapat standed yg tidak ditetapkan. amin

dan tetibe tgh hari ni teringat daging kat dlm peti sejuk...hmmmm, daging masak asam pun ok jugak kan :) bahan sume da ad tinggal nak campak je dlm kuali...hehehe

actually nak cite psl diet...hmmm, org kata nasi punca pertambahan lemak dlm badan. untuk menurunkan berat badan aka men'slim'kan diri tu elakkan dari makan nasi! mampu ke yang oiiiii...cek tak mampu coz nasi is the most favourite food. nasib baik pun en tunang suke nasi. alhamdulillah....

so mcm mane ek?...senang je, ikut sunnah Rasulullah SAW:

1) makan sebelum malam
2) jangan makan berulamkan air...phm? meaning that jangan makan diselangselikan dengan air. kecuali la da pedas sgt ke, atau tersedak.
3) makan hanya bile lapar
4) berhenti makan sebelum kenyang
5) dan yang penting JGN TAMAK!
6) puasa...paling bagus untuk diet. tapi niat tu kene betul la. kalau puasa sebab nak diet, mmg diet la yg dapat.hehe

so, perlu ke diet? yang penting niat. diet untuk kesihatan tubuh badan sgt2 diperlukan. tapi kalau diet untuk kurus? hmmmm, depend jugak pada pakej diet yang diambil.

rata2 statistik kematian disebabkan heart attack dikalangan dewasa berumur awal 30-an makin meningkat sekarang ni. salah satu faktor adalah pemakan. kalau da ad input kene jugak ad output...meaning that, bukan tak boleh makan nasi, tapi kene la exercise so that it balance. why is that kite makan tapi tak naik2 badan? mungkin salah satu penyebab adalah stress keje...itu pun boleh menyebabkan heart attack!

so the conclusion is if you eat something u need to balance it with exercise.

notakaki: sgt risau dengan cara pemakanan org zaman sekarang...huhu


Tuesday, November 15, 2011

butterfly

wharever it is....
there is butterfly flying freely in my stomach! 

notakaki: just a metaphore

Thursday, November 10, 2011

Just a few weeks away...

Assalammualaikum wbt and Salam 1 Malaysia!

sebenarnye takde ape pun nak update just....THE STATUS CHANGING IS JUST AROUND THE CORNER!!!

really2 hope the event went smooth as plan. amin

tik tok tik tok tik tok tik tok tik tok.....

oh yes, my wedding guest book already siap :) will have it next week insyaAllah. sgt gumbira berkerjasama dengan org yang cepat dan update. the guest book can be search here : http://sweetdesigncreative.blogspot.com/

it is something for our old day memoir :)


Monday, November 7, 2011

SALAM AIDIL-ADHA 9 ZULHIJJAH 1432H


SALAM EID ADHA!

semoga pengorbanan yang dibuat membuahkan hasil...
semoga duit yang disedekahkan untuk membuat korban diberkatiNya...
semoga jemaah haji dapat menunaikan fardhu haji dengan sempurna...
semoga jemaah haji mendapat haji yang mabrur....

dan yang penting sekali, semoga kami dapat menyahut seruanMu dikala sihat...
amin

notakaki: rindu pulak nak ke sana lagi...