nuffnang ad

WED

Daisypath Anniversary tickers

AMIR

Daisypath Anniversary tickers

AISYAH

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 13, 2012

apa pasal ek?

baru-baru ni dunia dikejutkan sekali lagi dengan kajadian di China dimana seorang wanita berusia 28thn ditikam bertubi-tubi tetapi tiada mendapat bantuan daripada orang yang lalu lalang! kejadian berlaku dipercayai pada waktu siang la (berdasarkan video semasa di sini, langit cerah).

"The vicim, 28, female, a stranger to the killer, was passing by the 24 year old man who stopped her and tried to drag her into the nearby KTV. The man was arrested by police on the spot and now charged with murder."

Nauzubillah!

last year pun kita dikejutkan dgn berita yang hampir serupa berlaku kepada kanak-kanak di China yang dilanggar sebuah van tapi tidak dipedulikan oleh org ramai.


negeri China tu besar nak salahkan penduduk China pun tak boleh jugak tapi pokok pangkalnya nama negara jugak yg akan busuk. 

dimana sifat kemanusiaan mereka?...mmg la tak perlu smpi nak masuk cmpur, tapi kalau da ramai2 dok berkerumun attack yang sorang tu, kalah jugak. lagipun kejadian berlaku di khalayak ramai, waktu siang dan sewaktu org sedang sibuk. bukannya waktu tgh malam takde org atau berlaku di dalam rumah...

semoga di Malaysia tidak berlaku kejadian yang serupa atau mirip-mirip....

notakaki: agama itu penting untuk supaya manusia tidak sesat...